Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Menü
 
Kövessétek az oldalt

Facebook
Twitter
Hotdog
Network

 
Bereczki Zoltán
 

Albumok

Cikkek 

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Fellépések

Számláló
Indulás: 2007-08-02
 
Interjúk
Interjúk : Nem a negatív szerep az egyetlen újdonság Bereczki Zoltán életében

Nem a negatív szerep az egyetlen újdonság Bereczki Zoltán életében

  2015.04.24. 10:17

Bereczki Zoltán egy emberrabló pszichopatát alakít a Centrál Színház új darabjában. Egészen másfajta szerep ez, mint amilyenekben eddig láthatta a közönség. És mostanában nem ez az egyetlen újdonság az életében.


– A Lepkegyűjtő kőkemény dráma. Nem félsz attól, hogy a közönség miként fogadja az alakításodat? Hisz a neved összefonódott a romantikus, könnyed műfajokkal.
– Nem véletlen a választás, valami nagyon mást, valami sokkal fajsúlyosabb darabot kerestünk, mint amikben eddig szerepeltem. Sose érdekelt, mit várnak tőlem. Ha így lenne, még mindig musicaleket énekelnék...

– A szakma véleményétől se tartasz?
– Azt már a főiskolán megtanultam, hogy musicalszínésznek lenni annyit jelent, hogy eleve a szélső pályán úszol. Ezzel csak akkor foglalkozik az ember, ha nem szereti, amit csinál.

– Megküzdöttél a szereppel? 
– Még most is küzdök vele. A fickóban, akit játszom, rengeteg elfojtott érzés fortyog, de nagyon visszafogott. Míg én alapvetően robbanékony típus vagyok. Jó kis önfegyelmi tréning volt minden próba nekem. Lelkileg is megviselt. Emlékszem, az első próba valahanyadik jelenete után kivonultam bőgni. Mert az egy dolog, hogy otthon megtanulod a szöveget, de amikor ott áll melletted egy törékeny lány, és durvának kell vele lenned, az nagyon megrázó.

– Tőled mennyire áll távol az erőszak? El tudsz képzelni olyan helyzetet, hogy kitör belőled a vadállat? 
– Nem. De azt szerintem senki sem jelentheti ki magabiztosan, hogy mondjuk soha sem fog beleütni ököllel a falba dühében.    
   
– Megtörtént már veled?
– Igen. Nem félek szabadon engedni az indulatokat – amennyiben nem mások testi épségét veszélyeztetem.

– Szeretsz veszélyesen élni?     
– Igen, de nem kell extrém dolgokra gondolni. Például szeretek síelni. De az igazi adrenalinbomba nekem a színház. 

– Mi az, amitől igazán félsz az életben?
– Fatalista vagyok. Hiszem, hogy minden okkal történik, és egy tanulási folyamat része. Ha nehéz helyzetbe kerülök, szembenézek vele, de nem agyalok olyan dolgokon, amikkel nincs dolgom. Könnyen behívható a baj, ebben is biztos vagyok, már csak ezért sem gondolok rá.

– A keleti filozófiák mennyire állnak közel áll hozzád?
– Fontosak, de nem kívánom egy fehér fallal szemben ülve, morfondírozva leélni az életemet, ahelyett hogy élnék. Keresem a boldogságot. A dalai láma arcán látom belőle a legtöbbet a vezetők közül, úgyhogy neki hiszek. 

– Nemrég jöttél meg Baliról. Mit kaptál ettől az úttól?
– Három év után egy óriási pihenést. Volt, hogy több napon át csak enni keltem fel. A szobából szinte ki se jöttem. A második héten nekivágtam, rengeteg élmény ért, láttam tengerpartot, rizsföldeket, batikoló műhelyt, másztam hegyet, szóval nagyon különböző ingerek értek.

– Amúgy utazós vagy?
– Nem. Soha életemben nem voltam egyedül nyaralni, és ilyen távol se.

– Miért?
– Régebben Dóriékkal visszajártunk ugyanoda, Spanyolországba. Értelemszerűen oda már nem megyek, sőt olyan helyre vágytam, ami nem is nagyon emlékeztet a családi nyaralásokra. Bali tetszett, mert még a színek se ugyanolyanok ott, és bár kaland, mégis a komfortzónában is lebzselhet az ember.

– Szereted a kényelmet?
– Nagyon. Szeretem a jó dolgokat. Óvatosan mondom, mert félek, félreértik: szeretem a luxust, az igényes létezést. Nem azért veszek meg valamit, mert olcsó, hanem mert szükségem van rá, és jó minőségű. Hajlandó vagyok megdolgozni azért, hogy megvehessem.

– Milyen tárgyakhoz ragaszkodsz?
– Egyre kevesebb dologhoz kötődöm. De most a kora miatt el kell adnom az autómat, és nem könnyű tőle megválnom. 

– És a lakásodhoz kötődsz?
– Albérletben lakom. Érdekes módon lehorgonyoztam, holott régebben mohón kerestem egy telket, ahol majd építek egy házat, valahol erdőközelben legyen, ez volt a lényeg.  

– Szeretsz kirándulni?
– A kislányom olyan iskolába jár, ahol elvárás, hogy a szülők aktívan részt vegyenek az iskola életében – tapicskolás a Duna-parton, visongva játszás az Óbudai szigeten, kavicsgyűjtés... Megyek, ha tehetem.

– Szeretsz játszani?
– Igen, ha ki vagyok pihenve. Most tele vagyok energiával Bali után. Úgyhogy tegnap, mielőtt hazavittem volna Zorkát az anyukájának, kalózok voltunk, kiástuk a térképet, amely pont a tündérhez vezetett, aki nagyon szépen énekel. 

– Nagyon hasonlít rád Zorka. Te is magadat látod benne kicsiben?
– Nem, én zárkózott, félénk, hiperérzékeny kisfiú voltam, Zorka sokkal szabadabb, vagányabb szerencsére. 

– Népszerű voltál a lányok között?
– Tizenhat éves koromig kívülálló voltam a vörös hajam miatt, de utána egyik pillanatról a másikra észrevettek. 

– Meglepődtél?
– Persze, évekig nem tudtam mit kezdeni a sikerrel.

– Zavarba jössz még a, mondjuk úgy, túlságosan lelkes rajongóktól?
– Fontos tudni, mit szabad elhinni, és mit nem.

– Ez megy neked?
– Már igen. Az ember elveszti a realitásérzékét, amikor felfelé fut a szekér. Amikor lassul a felfutás, amikor néha csönd lesz, na akkor tisztábban látja az ember, mi valódi, és mi nem. 

– Csönd???
– Amikor régebben énekeltük a Lehetsz királyt, nem hallottuk egymást a színpadon, úgy visítottak a lányok. Ilyenkor könnyű elhinni, hogy nincs megállás, hogy te lehetsz akár a Michel Jackson is. Amikor először nem lógnak a csilláron is, akkor visszajössz szépen a földre. Megrázod magad, és újragondolod az egészet. Szerencsém volt, mert kinyílt akkor a világ. Azóta kipróbáltam magam, mint háttérember, mint hangszerelő, zenéltem, tévéműsorokban szerepeltem, egy színházból lett több…

– Hallgatsz másokra?
– Többé-kevésbé. 

– Bírod, hogyha nemet mondanak neked?
– Nem, de már tudom kezelni a helyzetet.

– Igaz, amit egyszer nyilatkoztál, hogy alapvetően te egy popénekes vagy?
– Nem, már másként gondolom. Mindaz én vagyok, amit csináltam, és amit még csinálni fogok ezután. Minden megélt dolog jön velem. Siker, kudarc – a részeim.

 

KÉPGALÉRIA

Nem a negatív szerep az egyetlen újdonság Bereczki Zoltán életében

Bereczki Zoltán egy emberrabló pszichopatát alakít a Centrál Színház új darabjában. Egészen másfajta szerep ez, mint amilyenekben eddig láthatta a közönség. És mostanában nem ez az egyetlen újdonság az életében.

Kattints a képre a teljes galéria megtekintéséhez!

Zoli börtönbe vonult


Az új szerep kedvéért a színész rabokat látogatott a börtönben. 
– Igen megrázó három látogatás volt ez. Találkoztam elítéltekkel, beszélgettem olyanokkal, akik hajlandók voltak mesélni magukról. Háromból kettő embert ölt. Elsősorban az érdekelt, hogyan idézik fel a történetüket. Hogyan igyekeznek menekülni a felelősség alól. Szeretnék ledobni a zsákot, amit cipelnek, és mindegyik más utat választ. Valamennyien nagyon csendesek voltak. De a nyugodtság álarca mögött belül tele voltak feszültséggel.

2015.04.23.
Forrás: Kiskegyed

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Szinetár Dóra & Bereczki Zoltán
 

Interjúk

Képek

Linkek

Letöltések

Óra

 

Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!