Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Menü
 
Kövessétek az oldalt

Facebook
Twitter
Hotdog
Network

 
Bereczki Zoltán
 

Albumok

Cikkek 

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Fellépések

Számláló
Indulás: 2007-08-02
 
Hírek
Hírek : Bereczki Zoltán menüje

Bereczki Zoltán menüje

  2014.12.11. 17:21

Libanyakleves csigatésztával, libacomb párolt káposztával és rozmaringos burgonyával, Orsolya szelet


LIBANYAKLEVES CSIGATÉSZTÁVAL


 2 libanyak
 4 sárgarépa
 3 fehérrépa
 1 zeller
 fél karalábé
 kis darab káposzta és karfiol
 1 paprika
 1 hagyma
 cikk fokhagyma
 5 szem feketebors
 kicsi darab gyömbér
 zeller és petrezselyem levél
 tészta

A libanyakakat megmossuk, és tetszőleges méretűre daraboljuk, majd hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt, leszedjük, és a lángot lehúzzuk, hogy a leves csak épp gyöngyözve főjön. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk, majd amikor a hús félpuha, beletesszük a levesbe. Sóval, szemesborssal, kevés gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a csokorba kötött zöld leveleket is. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, a lángot elzárjuk, a levest kicsit ülepedni hagyjuk, majd leszűrjük. A húst és a zöldséget tálalásig meleg helyen tartjuk. A csigatésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A levest a tésztával, a csontos hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

LIBACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS BURGONYÁVAL


 4 db libacomb
 2 fej vöröshagyma feldarabolva
 5-6 gerezd fokhagyma
 1,5 dl száraz fehérbor
 só, őrölt feketebors
 morzsolt majoránna

Káposzta:


 1 kg lilakáposzta
 1 fej vöröshagyma
 kb. 3-4 evőkanál olvasztott libazsír vagy étolaj
 kb. 1 bő evőkanál cukor
 kb. 2 evőkanál 10 %-os ecet
 kb. 1 teáskanál egész kömény
 őrölt bors
 só


Burgonya:

 1 kg krumpli hámozva, darabolva
 só, őrölt bors
 rozmaring
 kb. 3 evőkanál olvasztott libazsír



A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd bedörzsöljük sóval. Majoránnával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük. 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A főzésnél olyan edényt használjunk, amely a tűzhely felső részén a pároláshoz, valamint a sütőben való sütéshez is alkalmas. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatjuk. Közé tesszük a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntjük a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütjük. A sütés közben saját levével többször meglocsoljuk. A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk, a hagymát megdinszteljük benne és a köményt is megfuttatjuk rajta. Beleforgatom a káposztát, meglocsolom ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben többször villával átforgatjuk, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek. (A párolás végére a káposzta alján folyadéknak nem szabad maradnia és enyhén pikáns ízű legyen ízlés szerint.) A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkevergetve ropogósra megsütjük.
Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínáljuk.

 

ORSOLYA SZELET


 1 doboz mascarpone sajt
 25-30 dkg babapiskóta
 2 kis pohár joghurt
 5 dl habtejszín
 2 csomag vaníliás cukor
 fél citrom reszelt héja és leve
 1 csomag zselatin /25g/
 6 evőkanál porcukor
 0,5-1 dl tokaji aszú


A babapiskótákat beleszabjuk egy tál aljára és oldalába körbe és megfürdetjük az aszúban. A sajtot 1 csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével kikeverjük. A nagyon hideg habtejszínt felverjük, és a végén 1 evőkanál porcukorral tovább habosítjuk. A kevert sajthoz lazán belekeverjük a tejszínt. Az így elkészített krémünket belesimítjuk a piskótával kirakott tortaformába. Megszórjuk eperrel. Hűtőbe tesszük dermedni kb. 2-3 órára.

2014.12.10.
Forrás. TV2.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szinetár Dóra
 

Albumok

Cikkek

Dalszövegek

Extrák

Életrajz

Fellépések

Interjúk

Képek

Letöltések

Linkek

Szerepei

Szinetár Dóra & Bereczki Zoltán
 

Interjúk

Képek

Linkek

Letöltések

Óra

 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU